Laagland Forum
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Laatste onderwerpen
» Nederland Vlaanderen draad op VNN.
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptydi dec 25, 2018 8:47 pm van Johan

»  Fastfoodketen Zuid-Afrika mag kolonisatie niet bespotten op tv
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptydi dec 25, 2018 9:53 am van Frysk

» account gewist!
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptyma dec 24, 2018 10:22 pm van Johan

» VNN Forum Moderator Gewond door linkse aanvallers in Oregon
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptyzo dec 23, 2018 4:47 pm van Johan

» Moordorgie swart op wit woed voort/plaasmoorde en aanvalle
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptyzo dec 23, 2018 4:15 pm van Johan

» Mijn account opgeheven zonder opgaaf redenen!
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptyzo dec 23, 2018 9:00 am van Frysk

» Rustg hier dezer dagen!
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptyvr dec 21, 2018 7:17 pm van Johan

» Initiatiefwet Bestuurlijk Verbod Rechtspersonen
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptydi dec 18, 2018 5:47 pm van Johan

»  Eurogendfor the "army" against European citizens.
De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Emptyma dec 17, 2018 5:19 pm van Johan

Meest actieve berichtenplaatsers van deze week

Meest actieve berichtenplaatsers van deze maand

Wie is er online?
Er zijn in totaal 1 gebruiker online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 8. Dit aantal is bereikt op za jul 21, 2018 8:05 am.

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten.

Ga naar beneden

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Empty De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten.

Bericht van Johan op wo aug 22, 2018 11:54 am

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten die de straten patrouilleren om de eigen bevolking te wapenen tegen “de dreiging van een steeds groeiende islam”. België is niet het eerste land waar zulke zelfverklaarde patrouilles aan het werk zijn. Europa kampt sinds de vluchtelingencrisis met een toename aan extreemrechts geweld.

DSDA (Dutch Self Defense Army)

In Nederland is er een groepering actief die zelf het heft in handen neemt om zich te wapenen tegen het ‘dreigende gevaar’ van migranten. Ze benadrukken dat ze geen nazi’s zijn, maar lijken zich wel zo te gedragen. Zo roepen ze leden op om zich uit te rusten met een kruisboog en gezichtsmaskers of bivakmutsen. Ook tippen ze hun leden waar ze illegale Kalasjnikovs kunnen kopen. Het zelf verklaarde volksleger sympathiseert met de fascisten van het Griekse Gouden Dageraad en zijn er net als hen van overtuigd dat er een witte genocide aan de gang is, te wijten aan zogenaamde rassenvermenging.

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. 169562_azc_demonstratie

Soldiers of Odin (SOO)

In het Finse stadje Kemi, richtten enkele mannen de extreemrechtse beweging ‘Soldiers of Odin’ op. Ze omschrijven zichzelf als verlengstuk van de politie dat ontstond als reactie op de komst van vluchtelingen. In 2016 dook er al een Belgische aftakking op van de groepering. Maar ze benadrukten dat ze niet extreemrechts zijn. In tegenstelling tot de Finse groepering, patrouilleert de Belgische tak niet op de straten aangezien dat bij wet verboden is. In Finland gebeurt dat dus wel.

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Toename van contraterrorisme

Contraterrorisme is de term die gebruikt wordt om het geheel van overheidsmaatregelen ter bestrijding van terrorisme aan te duiden. Die term wordt echter ook misbruikt door extreemrechtse groeperingen die geweld plegen tegenover vluchtelingen en migranten. Op die manier ‘beschermen’ ze de eigen bevolking.

Duits geweld en mogelijke steun van buurtbewoners

De korte zin ‘Wir schaffen das (het lukt ons wel)’ ging de geschiedenisboeken in als antwoord op de vluchtelingencrisis. Duitse bondskanselier Angela Merkel zag het op 31 augustus 2015 wel erg rooskleurig in. Dat gold jammer genoeg niet voor de Duitse bevolking.

Het Duitse ministerie voor vluchtelingen telde in 2015 meer dan vijfhonderd misdaden tegen vluchtelingencentra. Sommige daarvan waren een poging tot massamoord. Zo gooiden enkele extreemrechtse militanten een brandbom in een opvangplaats in Altenburg waarbij tientallen gewonden vielen. In datzelfde jaar nam een groep van meer dan tien Duitse mannen enkele Syrische vluchtelingen met honkbalknuppels onder handen. Even later gebeurde hetzelfde in een andere stad.

Terwijl meer dan honderd mensen door zulke aanvallen gewond raakten in het jaar 2015, werden slechts vier personen veroordeeld. Duitstalige krant Die Zeit meldde dat buurtbewoners van vluchtelingencentra het soms niet erg vinden dat de vluchtelingen worden opgeschrikt, en daarom weigeren te getuigen.

De laatste jaren nam het geweld af. In de eerste helft van 2017 registreerde de overheid nog 264 aanslagen op asielcentra, de helft minder in vergelijking met 2015, en 642 afzonderlijke aanvallen op asielzoekers.

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Een maand, acht brandstichtingen en drie moorden

Ook in Zweden is er een duidelijke toename van extreemrechts geweld tegenover vluchtelingen. Opnieuw springt het jaar 2015, de start van de vluchtelingencrisis in Europa, eruit. In oktober brandden acht verschillende gebouwen af die reeds dienden of bestemd waren als opvangcentra voor migranten.

Diezelfde maand drong Anton Lundin Pettersson, een 21-jarige Zweed een school binnen gewapend met een zwaard. Hij doodde drie mensen en koos er enkel slachtoffers uit met een donkere huidskleur. De dader bleek neonazistische ideeën te hebben.

Toename van politiegeweld

Frankrijk, na de aanslagen in november 2015 groeide het extreemrechts verzet tegen vluchtelingen. Zelfs de politie gedraagt zich minder tolerant tegenover mannen met een donkere huidskleur. Ze worden volgens onderzoek van Human Rights twintig keer vaker gecontroleerd.

In Calais, waar duizenden vluchtelingen ronddoolden, was er over het algemeen veel politiegeweld tegen vluchtelingen in het kamp. Dat rapporteerde de Engelse en Welshe mensenrechtencommissie. Maar liefst 75 procent van de vluchtelingen kreeg daar te maken met politiegeweld.

In 2016 werd het reusachtig kamp immers opgeruimd, waarna de politie krampachtig trachtte te voorkomen dat er nieuwe kampen ontstonden. Om dat te verhinderen zette de politie overmatig veel geweld in volgens mensenrechtenorganisaties. Zo vernielden ze hun eigendom en zetten ze traangas in om de verdeling van eten te verhinderen en migranten uit hun slaap te verstoren. Bovendien weigerden lokale autoriteiten om de vluchtelingen water en sanitaire voorzieningen te verschaffen. Uit noodzaak opende de overheid vier nieuwe opvangplaatsen die eventjes als noodopvang dienden.

In juni dit jaar werden nog tien mannen in Frankrijk gearresteerd die aanslag op de moslimgemeenschap planden.

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0
Franse politieagenten zetten traangas en waterkanonnen in om de vluchtelingen weg te jagen.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/na-waarschuwing-voor-extreemrechtse-burgerwachten-in-belgie-wat-ze-elders-in-europa-uitspookten-als-protest-tegen-vluchtelingen~a44f9c69/
Johan
Johan

Posts : 570
Punten : 916
Reputatie : 84
Join date : 27-05-18
Location : Holland

http://www.volkstaat.eu/

Terug naar boven Ga naar beneden

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Empty Re: De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten.

Bericht van Gast op wo aug 22, 2018 12:58 pm

Als de politie niks doet, moeten we het zelf maar doen! Petje af voor deze mensen!

Gast
Gast


Terug naar boven Ga naar beneden

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Empty Re: De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten.

Bericht van Johan op wo aug 22, 2018 5:13 pm

Twintig migranten opgepakt bij actie in Kruibeke: ‘Morgen staan ze hier weer’

De politiezone Kruibeke heeft woensdagochtend bij een grote actie een twintigtal migranten opgepakt. ‘Deze actie kwam er op vraag van De Lijn. We komen enkel nog tussen als er sprake is van overlast’, zegt korpschef Wim Pieteraerens. ‘Maar maak u geen illusies, morgen staan ze hier weer’.

‘Het blijft dweilen met de kraan open’, zegt korpschef Wim Pieteraerens. Eerder deze week kondigde hij nog aan dat zijn zone ophoudt met het actief ‘jagen’ op transmigranten in de gemeente Kruibeke. Volgens hem waren die acties volstrekt nutteloos. ‘95 tot 99 procent van de opgepakte mensen wordt meteen door de Dienst Vreemdelingenzaken opnieuw vrijgelaten’.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180822_03677112

Migranten bestormen Spaanse exclave, bekogelen agenten met ongebluste kalk

Bij een nieuwe overrompeling van Afrikaanse migranten zijn minstens 115 mensen vanop Marokkaans grondgebied in de Spaanse exclave Ceuta geraakt.

Woensdagmorgen slaagden de migranten er met geweld in over de zes meter hoge dubbele grensmuur te klauteren, zei een woordvoerder van de overheidsinstantie in Ceuta. In een poging de migranten af te weren liepen zeven politieagenten verwondingen op. Een van was er erger aan toe en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

De vluchtelingen bestookten de agenten onder andere met ongebluste kalk, die bij contact met de huid gevaarlijke brandwonden veroorzaakt. ‘In totaal hebben 300 migranten geprobeerd over de grensafsluiting te geraken’, tweette de Spaanse Guardia Civil.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180822_03677458

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. DHE9WCbUwAAC0LR
Johan
Johan

Posts : 570
Punten : 916
Reputatie : 84
Join date : 27-05-18
Location : Holland

http://www.volkstaat.eu/

Terug naar boven Ga naar beneden

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Empty Re: De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten.

Bericht van Johan op wo aug 22, 2018 7:00 pm

ss-Heinrich schreef:Als de politie niks doet, moeten we het zelf maar doen! Petje af voor deze mensen!

Ik zie niet in wat het probleem is als burgers zelf hun veiligheid ter harte nemen,zeker niet als de "ordedienst" zelf ook "hulptroepen" optrommelt {zal wel iets te maken hebben met afkomst}.

Gezellig. Islampolitie tijdens Oud & Nieuw

Attentie buurtpreventie! De inwoners van de Haagse Schilderswijk hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling. De politie Haaglanden heeft namelijk de Al-Soenna-moskee gevraagd een oogje in het zeil te houden. Of om precies te zijn: "gevraagd samen te werken om de veiligheid van de Schildersbuurt te garanderen".

https://www.geenstijl.nl/2828171/gezellig_islampolitie_tijdens/

Volgens een woordvoerder van de vakbond ACP is bewust voor Eindhoven gekozen. "Burgemeester Jorritsma heeft eerder gezegd dat het centrum qua veiligheid aan haar taks zit en dat het 's nachts steeds onveiliger wordt. De politie kan de veiligheid niet meer garanderen.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/281620552/Politie+voert+actie+in+binnenstad+tijdens+PSV+-+BATE+Borisov.aspx

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Tomcartoon_energie-lichten-verbruik
Johan
Johan

Posts : 570
Punten : 916
Reputatie : 84
Join date : 27-05-18
Location : Holland

http://www.volkstaat.eu/

Terug naar boven Ga naar beneden

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten. Empty Re: De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor extreemrechtse burgerwachten.

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum