Laagland Forum
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.
Laatste onderwerpen
» Nederland Vlaanderen draad op VNN.
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptydi dec 25, 2018 8:47 pm van Johan

»  Fastfoodketen Zuid-Afrika mag kolonisatie niet bespotten op tv
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptydi dec 25, 2018 9:53 am van Frysk

» account gewist!
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptyma dec 24, 2018 10:22 pm van Johan

» VNN Forum Moderator Gewond door linkse aanvallers in Oregon
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptyzo dec 23, 2018 4:47 pm van Johan

» Moordorgie swart op wit woed voort/plaasmoorde en aanvalle
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptyzo dec 23, 2018 4:15 pm van Johan

» Mijn account opgeheven zonder opgaaf redenen!
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptyzo dec 23, 2018 9:00 am van Frysk

» Rustg hier dezer dagen!
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptyvr dec 21, 2018 7:17 pm van Johan

» Initiatiefwet Bestuurlijk Verbod Rechtspersonen
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptydi dec 18, 2018 5:47 pm van Johan

»  Eurogendfor the "army" against European citizens.
Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Emptyma dec 17, 2018 5:19 pm van Johan

Meest actieve berichtenplaatsers van deze week
Geen gebruiker

Meest actieve berichtenplaatsers van deze maand
Geen gebruiker

Wie is er online?
Er zijn in totaal 1 gebruiker online :: 0 Geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast

Geen

Het hoogste aantal gelijktijdige online gebruikers is 16. Dit aantal is bereikt op di sep 05, 2023 2:10 pm.

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele.

3 plaatsers

Pagina 3 van 3 Vorige  1, 2, 3

Ga naar beneden

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Empty Re: Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele.

Bericht van Johan do okt 04, 2018 4:08 pm

Handen af van ons erfgoed!

Het Sinterklaasfeest is diep verankerd in de Nederlandse cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de recente discussie rond de Sinterklaas traditie met veel emoties gepaard gaat. Nu deze discussie internationaal is gegaan en zelfs de VN zich er mee is gaan bemoeien, dreigt het Sinterklaas feest wellicht tot zijn einde te komen.

De discussie rond het Sinterklaasfeest barste pas echt los rond 2012, toen een kleine groep activisten onder leiding van de Antilliaanse Quincy Gario begonnen met het initiatief “Zwarte Piet is Racisme”. Doordat Quincy met enkele vrienden gearresteerd werd, omdat hij onder toeziend oog van vele kinderen probeerde om de Sinterklaas viering in Dordrecht te verstoren, wist hij al snel een platform in de media te bemachtigen. Hiermee ontaardde het eens onschuldige Sinterklaasfeest in een politiek steekspel dat de onderhuidse etnische spanningen die met de multiculturele samenleving gepaard gaan pijnlijk bloot legde.

Opvallend is dat in dit gepolitiseerde debat historici grotendeels buitenspel worden gezet. Er is immers weinig concrete onderbouwing voor de stelling dat de karikatuur van Zwarte Piet per definitie racistisch zou zijn. In de viering van het Sinterklaasfeest komen archetypen en symbolen voor die op meerdere niveaus kunnen worden geïnterpreteerd. Het is dan ook een eeuwenoude culturele traditie met wortels in ons voorouderlijk erfgoed.

In de Germaanse oudheid werd aan het begin van de winter de god Wodan vereerd. Toen met de komst van de eerste Christenen naar Nederland de kerstening begon, kregen deze feesten echter langzaam maar zeker een christelijk karakter. Het figuur Sinterklaas is gebaseerd op Nicolaas, een christelijke heilige die rond de 3de eeuw na Christus in Myra (wat vandaag de dag gelegen is in Turkije) werd geboren. In de vijftig jaar dat hij Bisschop was, werden volgens de kerkelijke overleveringen tientallen wonderen aan hem toegeschreven.

Er zijn veel overeenkomsten te vinden tussen de Germaanse god Wodan en de heilige Nicolaas. Wodan en Nicolaas werden beiden aangeroepen als beschermheren. Ze beschikten beiden over wonderlijke krachten en waren milde schenkers: Wodan schonk de zaden voor de oogst. Nicolaas beschermde zijn volk tegen hongersnood. Zowel Nicolaas als Wodan stonden voor gerechtigheid en het huwelijk. De alwetendheid, dichtkunst en de runentekens van Wodan (de god van de wijsheid) zien we weer terug in het grote boek van de Sint, de gedichtjes en chocoladeletters. Waar in vroegere tijden Wodan met zijn achtbenige paard Sleipnir werd vereerd was er nu de heilige Nicolaas met zijn schimmel, die het land verblijdt. Het strooien van pepernoten is een verwijzing naar het Germaanse vruchtbaarheidsritueel dat we ook terugzien bij bruiloften (het strooien van rijst).

In tegenstelling tot wat de kwade tongen van Quincy en zijn handlangers beweren, is de figuur Zwarte Piet geen product van de slavernij, maar een verwijzing naar ons Heidense erfgoed. Zwarte Piet is een uitbeelding van Wodan zijn zwarte demonen. Zo was Oel de boodschapper met een zak, die naar offers speurde en levenszaden strooide. De demonen Hugin en Munin informeerden Wodan over de daden van de mensen. Binnen het Sinterklaasfeest is dit exact de rol die Zwarte Piet vervult; hij informeert Sinterklaas, strooit pepernoten en neemt stoute kinderen met de zak mee naar Spanje. In landen als Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk en Slovenië kent men hem nog als de beestachtig demoon Krampus, die de bevolking daar angst aan jaagt op 5 december.

Met andere woorden Zwarte Piet is geen Afro, geen creool, geen negerpage, geen Moor, geen slaaf en zelfs geen knecht van Sinterklaas. Het Sinterklaasfeest is niet racistisch. Het is een wezenlijk onderdeel van ons cultureel erfgoed en onze tradities. En dat laten wij door niemand afpakken: niet door Quincy en zijn handlangers, noch door de VN! Handen af van ons erfgoed!

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 24058715_1477139465696964_2095871938728424982_n
Johan
Johan

Posts : 570
Punten : 916
Reputatie : 84
Join date : 27-05-18
Location : Holland

http://www.volkstaat.eu/

Terug naar boven Ga naar beneden

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Empty Re: Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele.

Bericht van Gast do okt 04, 2018 4:32 pm

Alle geloof en traditie stamt uit de Germaanse tijd! De Germanen vierden het midwinterfeest, wij kerstmis. De Germanen versierden dan ook bomen, wij halen een boom in huis! De Germanen aanbaden meerdere goden, de katholieken zeggen er maar een te aanbidden, maar waarom is er dan de heilige drie eeneid? Vader, zoon en heilige geest! Een tussenvorm tussen de meerdere goden binnen het germanendom en het eengodige (Jaweh) binnen het Judaisme!
bij de Islam heb je Allah, maar Mohamed wordt ook verafgood, eigenlijk twee figuren die aanbeden worden! Ja, sinds de joden ons zijn gaan beheersen, moeten we het maar met een God doen (protestant)! Wel intressant onderwerp, van Sinterklaas wist dit alles nog niet! Maar ik neem het mee, dat als ik in een discussie geraak, als onderbouwing!

Gast
Gast


Terug naar boven Ga naar beneden

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Empty Re: Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele.

Bericht van Johan vr okt 12, 2018 3:56 pm

Actie met aap voor blokkeer-Friezen valt verkeerd

Stichting Marktbeheer heeft vrijdagmorgen een racistisch ogende steunbetuiging voor de blokkeer-Friezen laten verwijderen.

Pal tegenover de rechtbank waar de zittingen tegen de blokkeer-Friezen plaatsvindt, stond een grote banaan met een aapje erop. Daar hing een poster aan met de tekst: ‘De markt is voor de blokkeer-Friezen! Zwarte Piet is Zwarte Piet, anders willen we niet!’ Veel mensen stoorden zich aan de uiting. Het bleek een actie van Jacob Boonstra van fruithandel Boonstra. Hij verklaarde de steunbetuiging te hebben opgehangen na overleg met enkele andere kooplieden.,,Ik heb even getwijfeld, maar dacht: ik doe het toch.’’

Boonstra zegt dat zijn actie gewoon ludiek bedoeld was en zeker niet racistisch. ,,Het was een geintje. Ik ben allesbehalve racistisch en heb zelf verschillende vrienden met een andere kleur.’’ Achteraf spreekt hij van een onhandige actie waarbij de verdachten een hart onder de riem wilde steken. Een van de blokkeer-Friezen is een kennis van hem.

Voorzitter Peter Plat van de Stichting Marktbeheer distantieert zich van de actie. ,,Dit heeft niets met de markt te maken.’’ Binnen een minuut nadat ik een telefonische klacht kreeg hebben we deze uiting verboden op straffe van uitsluiting. Dit tolereren we absoluut niet.’’

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Banaan

https://www.lc.nl/friesland/Actie-met-aap-voor-blokkeer-Friezen-valt-verkeerd-23655770.html#
Johan
Johan

Posts : 570
Punten : 916
Reputatie : 84
Join date : 27-05-18
Location : Holland

http://www.volkstaat.eu/

Terug naar boven Ga naar beneden

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Empty Re: Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele.

Bericht van Johan di nov 13, 2018 4:26 pm

Ik vraag me af die {s}linkse gekken en hun zwart klaag gevolg {afstammelingen van,katoenplukkers/roeiboot negers/.....enz} ook zo een grote muil opzetten in bijvoorbeeld Iran of Polen.

" Haji Firuz, is a fictional character in Iranian folklore who appears in the streets by the beginning of Nowruz. His face is covered in soot, and he is clad in bright red clothes and a felt hat. He dances through the streets while singing and playing a tambourine. "

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 800px-Haji_Firuz_on_the_road

https://en.wikipedia.org/wiki/Hajji_Firuz

"Siuda Baba is an old Polish folk custom, celebrated on Easter Monday and surviving today in only a handful of villages surrounding Kraków. The character of Siuda Baba is performed by a local man who dresses up as a shabbily clothed woman whose face is blackened with soot. Siuda Baba walks from house to house, accompanied by other characters – a Gypsy and Krakowiacy (men dressed in traditional outfits). The group visits houses, collecting donations and smearing girls' faces with soot. "

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 407px-Lednica_G%C3%B3rna_Siuda_Baba_2015-04-06_310a

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 450px-Lednica_G%C3%B3rna_Siuda_Baba_2015-04-06_009
Siuda Baba and the Gypsy as handcrafted toys

https://en.wikipedia.org/wiki/Siuda_Baba
Johan
Johan

Posts : 570
Punten : 916
Reputatie : 84
Join date : 27-05-18
Location : Holland

http://www.volkstaat.eu/

Terug naar boven Ga naar beneden

Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele. - Pagina 3 Empty Re: Blanke vrijwilligers schminken zich zwart en roepen oeleboele.

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 3 van 3 Vorige  1, 2, 3

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum